Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton » A Spirit of Balaton ismertetése
     
A Spirit of Balaton ismertetése

Cikkek képei: bmf-foter-tablaval-02-02.jpgA Spirit of Balaton minden év júliusának első szombatján megrendezett, 24 órás Balaton körüli kerékpáros élmény- és teljesítménytúra. Útvonala Balatonmáriafürdő főteréről indul az északi part irányába, majd a tó megkerülésével a déli parton tér vissza kiindulási pontjára.

A túra útvonalán a résztvevőket számos helyen várja a polgármesteri hivatalok és helyi egyesületek által működtetett pecsételőállomás, ahol a honlapról szabadon letölthető és kinyomtatható pecsétkönyvbe összegyűjthetők a túra során érintett települések pecsétjei.

 

PecsétkönyvBalatonederics pecsétjeÁbrahámhegy pecsétjeBalatonfenyves pecsétje

Az állomások többsége a rendezvény teljes időtartama alatt, 24 órán keresztül működik, kisebb részük csak a nappali órákban. A pecsételőállomások minden településen a kerékpárút mellett találhatók, itt a résztvevők meg is pihenhetnek és sok helyen ásványvízzel is olthatják szomjukat.

BalatonfenyvesBalatonberényCikkek képei: tdb-balatonederics-01-01.jpg

A Spirit of Balaton hivatalos rajtja Balatonmáriafürdőn van, de a pecsétek gyűjtését bármelyik pecsételőállomáson meg lehet kezdeni és be lehet fejezni. Más Balaton-parti településeken élőket, nyaralókat is szívesen látunk a hivatalos startnál Balatonmáriafürdőn, azonban számukra egy hozzájuk legközelebb eső pecsételőállomástól való indulás alkalmasabb lehet. Balatonmáriafürdőn az egész hétvégére érkezők megfelelő szállások között választhatnak, akik pedig csak a Spirit of Balaton-ra érkeznek, ingyenesen parkolhatnak a közterületeken. A rendezvényhez a hivatalos rajtidőpontnál, reggel 8 óránál később is lehet csatlakozni. A Spirit of Balaton-on való részvétel ingyenes.

KeszthelyÁbrahámhegyBalatonmáriafürdő

A túra teljes hossza valamivel több, mint 220 km, a tihany-szántódi komppal rövidítve  kb. 150 km. A Spirit of Balaton-hoz egy-egy szakaszra is lehet csatlakozni, így a teljes Balaton-kört teljesítőkön kívül is minden kerékpáros, fiatalok és  együtt kerekező családok is részt vehetnek a hosszabb-rövidebb túrázásban és az érintett települések pecsétjeinek összegyűjtésében.

BalatonfűzfőAlsóőrsBalatonudvari

A Spirit of Balaton-ra minden kerékpárost várunk, és mindenkit kérünk, hogy részvételi szándékát a Regisztráció menüpont alatt jelezze. A regisztráció nem feltétele a részvételnek és nem jár részvételi kötelezettséggel. Az eseményt követően a regisztrált résztvevők adatai - ha nem kérik ennek mellőzését - felkerülnek a honlapra. Szintén a honlapon való megjelentetéshez várjuk a résztvevőknek a túra során készült fotóit, élménybeszámolóit - kedvcsinálóként pedig ajánljuk a 2010-es Spirit of Balaton-on készült fotókat és élménybeszámolókat, az állomások fotóit, valamint a Túraleírás-t, ahol mindenki virtuálisan végigjárhatja a Spirit of Balaton teljes útvonalát!

 


     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák