Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton 2014 - élménybeszámolók » Spirit of Balaton 2014 - Giricz Kálmán élménybeszámolója
     
Spirit of Balaton 2014 - Giricz Kálmán élménybeszámolója

 

Helyi gyerekként ráérős kelés, csipet reggeli, majd irány a Vilma utca. Gyors segítség a sátor összeállításában, pikk-pakk pecsételés, majd 7:45-kor indulás. Északi part felé indultam, rutinosan abszolváltam a badacsonyi „szopatóst”, a Káli-medence nem került terítékre :). Viszont serényen mutattam az utat a rossz irányba fordulók felé.

Valahol ezután egy szorulós fékű kolléga kapott segítséget egy imbuszkulcs képében.

Ebédet Aszófő előtt egy eperfa árnyékában fogyasztottam, itt már bejátszott a reggeli hiánya és a két kaptató.

Akalinál elkövettem a hibát, hogy nem mentem vissza a 71-esre, a hátsó kaptatón tolnom kellett vagy 100 métert:)

A füredi Margaréta mellett meg úgy elmentem, hogy öröm volt nézni, pedig tényleg kiveri az ember szemét! A parti fergetegen átvergődni egy igazi élmény, amit nagyban növelt az az anyuka, aki a Ferrarival(?) szórakozó baromarcúval próbálta megértetni, hogy a táskájával viszonylag komoly sérülést fog okozni a képén. Babakocsival volt, a gyerek meg megijedt... Aki esetleg látta a száguldozó vadállatot, az tudja, miről beszélek. Egyébként több tahót nem láttam, viszonylag sokat mentem a két főúton, senki sem dudált le!

A kenesei emelkedő nem volt vészes, szerintem jobb a főúton, viszont Balatonvilágos megizzasztott (emlegettem dolgokat, de a kilátás tényleg szép!!!) Itt már sokadszorra futottam össze egy karcagi párral. Jóideje előzgettük egymást:)

Siófokról 17 órakor léptem le, pedig úgy gondoltam, hogy kocabiciklisként este lesz, mire ideérek. A révnél még egy félórás „vacsi”. Innentől az út laza volt egészen Boglárig. Na itt a két vidám fickót meglátva eszembe jutott, hogy be kellene tolni egy sört. Csakhogy egy sör nem sör, kettőtől meg nem lesz kedvem továbbmenni :) Bringaemelés (előbb pakolj le mindent), után egy kis hajrá Fenyvesig. Fenyvestől nagyon rossz volt menni, tényleg nyűgös voltam, unalomig ismert táj, hátsómat törte már a zseb varrása (két nap múlva is szép nyoma van), mielőbb haza akartam érni a jutalomsörért. de rövid idő múlva (20:45) vártak már a lányok a célban. Fotó, kiscsalád elém jön, hazamegyünk, sör, cigi... Nagyon jó volt!!!

Köszönet a főszervező Fetter Györgynek, az állomások személyzetének és a máriai csipetcsapatnak a rendezvény lebonyolításáért. És megemlítem a keszthelyi Zala Camping két aranyos konyhásnénijét, mert reggel lelkesen szurkoltak és jó utat kívántak!

Óra szerint 205 km-t tekertem (köszönet a helyismeretnek), 13 óra alatt.

Jövőre viszont precíz váltó kell, kényelmesebb markolat, kissé keskenyebb ülés, és valami más nadrág, a kínai habklumpa bevált :D

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

2020.06.02. 21:40
Szia Gyuri! Szeretném megkérdezni, hogy ha meg lesz tartva az esemény, hol tudom letölteni a pecsételő könyvet, vagy elkülditek?

2020.05.18. 22:17
Kedves Neo! Ha rajtunk múlik, mindenképpen meg lesz tartva, ha nem is teljesen az elmúlt években megszokott módon. És aki letekeri, annak a fején biztosan ott lesz a korona :)

2020.05.18. 08:59
Szia Gyuri! Érdeklődni szeretnék, hogy meg e lesz tartva az idei Spirit of Balaton, mert ez nekem fontos lenne a szabadság kivételében, vagy ez is elmarad a korona miatt, a válaszodat előre is köszönö

2020.01.22. 15:45
Kedves Neo! Igen, lehet, január 1.-től mindig indul az adott évi regisztráció! Idén is sok szeretettel várunk!

2020.01.22. 11:29
Sziasztok! Már lehet nevezni a túrára?

2019.06.30. 13:21
Szia Gyuri! Az alábbi oldalra is feltettem : http://www.turata.
..eid_14551/

2019.05.17. 20:30
Kedves olsen! Regisztráció a szokásos oldalon: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk!

2019.05.15. 17:28
a 2019 regisztráció hol érhető utól..,?

     
Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák