Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton 2021 - élménybeszámolók
     
Cikkek: Spirit of Balaton 2021 - élménybeszámolók
Spirit of Balaton 2021 - Állomások

Cikkek képei: sob-2021-fettergyorgy-250-crop-01.jpgA Spirit of Balaton útvonalát annak szervezője is minden évben végigtekeri, hogy maga is teljesítse ezt a kihívást és hogy köszönetet mondhasson a pecsételőállomásokon szolgálatot teljesítőknek, akik nélkül meg sem valósulhatna a rendezvény. Kétfős kis csapatukban idén feleségével, Katival vágott neki a hosszú útnak, mivel a szinte minden Spirit-en velük tartó barátja, az Ezredes hosszabb külföldi úton volt ezekben a hetekben. Balatonmáriafürdőről indultak reggel negyed tízkor s kora reggelre sikerült teljesíteniük a teljes Balaton-kört, háromnegyed hét után néhány perccel érkeztek vissza. A rajtnál és az állomásokon készült fotókhoz jó szórakozást kívánunk és reméljük, hogy minél többen megtalálják magukat a képeken!


Spirit of Balaton 2021 - Apa és fia: a két Havrincsák Gábor fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2021-havrincsakgaborifjid-18-crop-01.jpgHavrincsák Gábor és fia, ifjabb Havrincsák Gábor már sok éve körbetekeri nyaranta a Balatont, de csak tavaly vállalkoztak először erre a Spirit of Balaton 24 órája alatt. Idén kora délután érkeztek meg Szegedről tervezett indulási helyükre, Balatonboglárra, ahol végül úgy döntöttek, hogy a másnap reggeli rajt helyett rögvest nekiindulnak a Balaton körüli útnak. Délután fél ötkor szálltak nyeregbe, nyugat felé indultak és Badacsony környékén sötétedett rájuk, de egészen hajnali négyig tekertek, amikor a Balaton keleti végénél rövid alvást engedélyeztek maguknak, majd már világosban folytatták útjukat, s még mielőtt delet harangoztak volna, a teljes Balaton-kör teljesítése után vissza is érkeztek Balatonboglárra. Nem csak részletes élménybeszámolót kaptunk tőlük, de útjuk során rengeteg fotót is készítettek, melyek maradéktalanul adják vissza a fáradságos, ám élményekkel teli utat.


Spirit of Balaton 2021 - Apa és fia: Nyitrai Tibor és Dr. Nyitrai Tibor fotói

Cikkek képei: sob-2021-nyitraitibordrnyitraitibor-02-crop-01.jpgA nyíregyházi Nyitrai Tibor sok éve visszatérő, rendszeres résztvevője a Spirit of Balatonnak, idén pedig, hasonlóan a 2018-as évhez, ismét fiával, Dr. Nyitrai Tiborral vágott neki a Balaton-kör teljesítésének. Balatonszemesről indultak kora reggel, pontosan hat órakor Keszthely irányába, s a komppal rövidített kör teljesítése után délután háromnegyed ötkor már vissza is érkeztek. Régi szokásuk szerint vidám, igazi nyári hangulatú fotókkal örvendeztettek meg bennünket.


Spirit of Balaton 2021 - Az Oláh család: János, Edit és Gabriella fotói

Cikkek képei: sob-2021-olahjanoseditgabriella-09-crop-01.jpgA kisújszállási Oláh család tagjai, vagyis Oláh János és neje, Oláhné Mészáros Edit, illetve leányuk, Oláh Gabriella évek óta lelkes résztvevői a Spirit of Balaton-nak, néha rokonokkal vagy barátokkal is kiegészítve csapatukat. Hajnali háromnegyed öt után indultak Siófokról az északi part felé és a teljes Balaton-kör teljesítése után este negyed kilenc előtt pár perccel érkeztek vissza, útjuk során pedig jónéhány állomást fotón is megörökítettek.


Spirit of Balaton 2021 - Bodroghalmi Fruzsina és csapata fotói

Cikkek képei: sob-2021-bodroghalmicsepeihoschekkener-01-crop-01.jpgBodroghalmi Fruzsina már évek óta a Spirit of Balaton lelkes résztvevője, de hamar csatlakozott hozzá párja, Kéner Kolos is, majd két barátjukkal, Csepei Csabával és Hoschek Gáborral immáron négyfősre bővült Budapestről és környékéről érkezett csapatuk. Balatonalmádiból indultak reggel negyed kilenckor nyugati irányba, majd a teljes Balaton-kör sikeres teljesítése után éjfél előtt negyed órával érkeztek vissza, útközben pedig több fotót is készítettek kis csapatukról.


Spirit of Balaton 2021 - Fa Kálmán és Versitz András csapatának fotói

Cikkek képei: sob-2021-fakalmanversitzandrasescsapatuk-04-crop-01.jpgFa Kálmán és Versitz András rendszeres és lelkes résztvevői a Spirit of Balatonnak, évről évre változó, kisebb vagy nagyobb csapatot vezetve vesznek részt az eseményen, fiaik, Fa Levente és Versitz Ákos, valamint barátaik, munkatársaik társaságában. Idén a szokásos, önmagában is kétszáz kilométer feletti távot jókora vállalással toldották meg, mivel a teljes Balaton-körhöz hozzávették mégegyszer a Balaton keleti medencéjét, összesen 290 kilométert teljesítve így, ráadásul még így is belül maradva a Spirit 24 óráján. Zamárdiból reggel nyolc órakor indultak a teljes körre, ezt este tizenegy órára teljesítették, majd a második, kisebb körről reggel fél nyolc előtt érkeztek vissza, útjukat és hatfős csapatukat pedig néhány fotóval is megörökítették.


Spirit of Balaton 2021 - Fotók sokmindenkitől

Ezen az oldalon azoknak a Spirit of Balaton-résztvevőknek a fotói találhatóak, akik csak egy-két  remek fényképet küldtek nekünk Balaton körüli útjukról.


Spirit of Balaton 2021 - Hulman István és csapatának fotói

Cikkek képei: sob-2021-hulmanistvanescsapata-01-crop-01.jpgHulman István sok éve társunk már a Spirit of Balaton-on, július első szombatján általában valamely saját készítésű, különleges biciklijével tekeri körbe a Balatont. Legtöbbször társa is van a hosszú úton, ám idén minden eddiginél népesebb családi csapattal indult: vele tartott lánya, Hulmán Ágnes a párjával, Jug Mátyás Dáviddal, illetve öccse, Hulman Péter szintén a párjával, Budai Gertrúddal. Kora reggel, negyed hét előtt indultak Balatonalmádiból a déli part felé, majd az út utolsó szakaszán Péter és Gertrúd kicsit előretekerve éjjel negyed egy előtt érkeztek vissza Almádiba, István és Ágnesék pedig negyed kettő után. Útjukról, lévén Hulman Istvánnak régóta hobbija a fotózás is, szokásosan hangulatos, profi fotókat kaptunk.


Spirit of Balaton 2021 - Kadenszky Zsolt fotói

Cikkek képei: sob-2021-kadenszkyzsolt-03-crop-01.jpgKadenszky Zsolt Pécelről érkezik a Spirit of Balaton-ra immáron jónéhány éve, s hol egymaga, hol jóbarátja társaságában tekeri körbe a Balatont. Idén egyedül vágott neki a nagy útnak Balatonmáriafürdőről reggel negyed kilenc előtt, majd szinte pontosan éjjel három órakor érkezett vissza a déli parton és néhány fotóval is megörvendeztetett minket.

 

.


Spirit of Balaton 2021 - Kiss Attila és Kissné Barta Piroska fotói


Cikkek képei: sob-2021-kissattilakissnebartapiroska-14-crop-01.jpgKiss Attila és neje, Kissné Barta Piroska Hajdúnánásról érkeztek a Spirit of Balatonra, Zamárdiból indultak reggel fél nyolckor az északi part irányába és éjjel háromnegyed tizenkettő körül visszatérve teljesítették a teljes Balaton-kört. Útjuk során a reggeli verőfénytól egészen a naplementéig jónéhány hangulatos, vidám  fotót készítettek, melyeket nekünk is elküldtek.


Spirit of Balaton 2021 - Kun Ákos fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2021-kunakos-063-crop.jpgKun Ákos megszállott Spirit of Balaton-rajongó, a szervezésben is rengeteget segít, így az idei immáron a tizedik részvétele és teljesítése volt az eddigi összesen egytucatnyi alkalomból. Hol kisebb, hol nagyobb csapattal vág neki a közel 220 kilométeres távnak Balatonmáriafürdőről, Balaton körüli útjairól minden évben hosszabb videókat is készít és a Spirit különböző reklámfilmjeit is nagyobbrészt neki köszönhetjük. Idén volt kolléganőjével, Kutassy Hajnalkával és Hajnalka unokaöccsével, Kutassy Mátéval, valamint Spiesz Ottó barátjával négyfős csapatként vágtak neki a nagy útnak Balatonmáriafürdőről reggel nyolc után néhány perccel és a teljes Balaton-kör teljesítése után hajnali öt óra után pár perccel már vissza is érkeztek.

Cikkek képei: rv-kunadam-19860614-01.jpg A nagy kaland öröme mellett ezt az évet sajnos felfoghatatlan tragédia árnyékolta be: Ákos öccse, Kun Ádám, akivel korábban kétszer is közösen teljesítették a Spirit-et, súlyos, gyógyíthatatlan betegségével folytatott többéves küzdelem után 35 éves korában eltávozott közülünk, így Ákos idei élménybeszámolója végén röviden megemlékezik közös Spirit-es élményeikről is.


.


Spirit of Balaton 2021 - Mezősi Róbert és Mezősiné Fábián Edit fotói

Cikkek képei: sob-2021-mezosirobertmezosinefabianedit-02-crop-01.jpgA győri Mezősi Róbert és neje, Mezősiné Fábián Edit évek óta visszatérő, lelkes Spirit of Balaton-résztvevők, idén is velünk tartottak ezen a napon. Zamárdiból indultak reggel hét óra körül az északi part irányába, mindketten megtették a Balaton keleti medencéjét körbekerülő utat, majd Edit átkompozott Szántódra és visszatért Zamárdiba. Róbert folytatta útját Tihanytól Keszthely felé és a teljes Balaton-kör teljesítése után este háromnegyed kilenckor érkeztt vissza Zamárdiba. Útjukról vidám, nyári fotókat kaptunk mind a közösen megtett szakaszról, mind Róbert nyugat-balatoni kerüléséről.


Spirit of Balaton 2021 - Plaszkó Roland fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2021-plaszkoroland-07-crop-01.jpgPlaszkó Roland régi, visszatérő résztvevőnk, aki a tíz évvel ezelőtti Spirit of Balaton-on tekerte le első "hivatalos" Balaton-körét. Számára a Spirit adta élmény mindig más és más alapgondolatra van felfűzve: volt, hogy lassan és kényelmesen, közel egy nap alatt tette meg a Balaton-kört, de volt, hogy közel feleennyi idő alatt. Idén úgy gondolta, nagyobbrészt éjszaka teszi meg a több, mint kétszáz kilométert, így csak estefelére érkezett meg Tiszaújvárosból Zamárdiba, s fél hat körül indult el. Mint a Balaton keleti végéről indulók általában, ő is az északi partnak vette az irányt és reggel hét óra előtt néhány perccel zárta be a teljes Balaton-kört. Hangulatos fotói mellett filozófiai jellegű gondolatokat is felvonultató élménybeszámolóval örvendeztetett meg bennünket.

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák