Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » TdB 2010 Beszámolók » Blénessy István Sándor beszámolója
     
Blénessy István Sándor beszámolója

Blénessy István SándorNos, megvolt!!! Budapestről levonatozván, 15.30-kor indultunk Keneséről, ahol legnagyobb meglepetésemre még pecsételőfüzetet is kaptunk volna, ha nem készítettem volna már el saját kezemmel itthon. Szépen haladgattunk, de a kolléga elfáradt nagyon, mire a hivatalos indulópontig, Ba

latonmáriafürdőig elértünk, így itt jól elszórakoztattam a pecsételőállomáson a hölgyeket és urakat. Amíg a barátom "töltődött", ültünk legalább egy órát. Aztán alig néhány újabb kilométer múlva, Balatonberényben a Tekergő kerékpáros pihenőhelyen ismét jót pihiztünk miatta.


A szúnyogokról nem is tudtam, hogy tudnak ekkora rajokban, épp mint a méhek rajzani és zümmögni, akkora hangerővel, mint egy vuvuzela. Enni is alig tudtunk volna kint a természetben, így maradtak az állomások. Nem tudom, ők hogy bírták, spray ide vagy oda, amiből nekünk is adtak a pecsételőhelyeken. Hát taszító teremtések, az biztos. És mégis, a vízparton sok helyen voltak horgászok is ebben a szúnyoginvázióban.

Később is sokat pihengettünk a pecsételőállomásokon, így a barátom kibírta egészen Zánkáig, ott egy órát vártam vele, míg befutott az 5:20-as hajnali első vonat, amivel szépen hazajött. Én már nem adtam fel, hisz egyben, teljes egészében nem kerültem meg eddig a tavat, hanem mint a meszes nekivágtam és 3 óra alatt - közben Tihany mellett, Sajkodnál hajnali 6 után egy ötperces kis fürdőzésre is megállván - 8:20-ra visszaértem Kenesére. Bár azt hittem, senki nem lesz már a pecsételőállomáson reggel kilenc felé, de ha hamarabb érkeztem volna, éppen az lett volna a baj: az állomás éjjel egy és négy óra között tartott egy kis pihenőt, így e reggeli órán nagy örömmel fogadtak.

Az idén már jártam a Kékesen, a Galya-tetőn, Aggteleken, Salgótarjánban meg Egerben és Ózdon. A barátnőm Heves megyében él, onnan a szélrózsa minden irányába eső érdekességet megjártam: Bükk-tető, Szilvásvárad, Lázbérci-víztározó és még sorolhatnám. Nekem a tekerés a felszabadulás, ha hegyet látok, akkor addig meg nem állok, amíg a tetejére nem érek. Pechem lenne ám az Alpoknál rendesen...

Sajnos a barátomat már az indulásnál lefárasztotta az a pár emelkedő Világos felé. Ez van, nem vagyunk egyformák, na és szerintem én is lefáradtam volna azon a 22 ezer forintos bringán! Most vette talán 2 hónapja újonnan ennyiért. Hát el lehet akkor képzelni, mennyire jól gurulhat egy ilyen drótszamár! Ugyan én is 25 ezerért vettem a bringám, csak épp nem újonnan, és ez egy Botecchia olasz hegyikerékpár... Az eladó egy kínai volt, azt sem tudta, mi bicaj és bicaj között a különbség. Szerencsém volt. Négy éve van meg és mentem vele több mint 40 ezer kilométert.

Még egyszer köszönet az ötletért és a szervezésért!

 

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2019.06.30. 13:21
Szia Gyuri! Az alábbi oldalra is feltettem : http://www.turata.
..eid_14551/

2019.05.17. 20:30
Kedves olsen! Regisztráció a szokásos oldalon: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk!

2019.05.15. 17:28
a 2019 regisztráció hol érhető utól..,?

2018.07.11. 19:26
szia emberek,a tébéká balatoni kerülője,az idei spirit.. Utolsó percig kétséges volt az indulásom,bár az egyesületi programok közé is beillesztettem a Fetter –féle megmozdulást.Aztán
bebo

2018.06.25. 15:40
Hip-Hop Hooray!!! :D

2018.06.17. 15:04
Köszönöm ! :)

2018.06.17. 02:02
Kedves Dancsecs Imre! Az Állomásmutató a rajt előtti héten szokott elkészülni (addig folyik az állomások szervezése), akkor azonnal kiküldjük a regisztrált résztvevőknek (pdf formátumban).

2018.06.16. 13:17
üdv: a 2018 -as pecsételő állomásmutató mikor kerül fel az oldalra? vagy csak én nem találom ? köszönöm !

2018.06.06. 13:14
Kedves Árpi/sisi70: Igen, már emlékszem a matricára, egy nyomdában dolgozó kedves résztvevőnk nyomtatta titokban, éjszaka :)

2018.06.05. 23:34
Spirit a Túratárs-on: http://www.turata.
..eid_13348/

     
Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 378
· Legújabb tag: ktm11400
     
Statisztikák