Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton 2013 - élménybeszámolók
     
Cikkek: Spirit of Balaton 2013 - élménybeszámolók
Hulman István saját építésű kerékpárjai

Cikkek képei: hulmanistvan-lwb-ez-is.jpg   A soproni Hulman István saját építésű háromkerekű fekvőkerékpárjával teljesítette a 2013-as Spirit of Balaton-t, s a 2014-es eseményre is egy újabb konstrukcióval készül. Kérésünkre fényképekkel illusztrált cikkben írt a kerékpárépítéshez vezető útjáról s magáról a bicikliépítésről is. A 2013-as Spirit of Balaton-ról írt élménybeszámolója egy külön cikkben olvasható.

.


Spirit of Balaton 2013 - A révfülöpi állomás fotói

Cikkek képei: sob-2013-rabatinlaszlorevfulop-071.jpg   A Spirit of Balaton révfülöpi pecsételőállomását működtető Rabatin László és családja idén is rengeteg fotót készített a résztvevőkről. Itt nem csak kedves fogadtatást és pecsétet kaphat mindenki, de ha szükséges, szivesen adott, hozzáértő műszaki segítséget is.

.


Spirit of Balaton 2013 - Ábrahám Béla és csapatának fotói

Cikkek képei: rv-abrahambela-19610805-2013.jpg   Ábrahám Béla, aki már évek óta a Spirit of Balaton rendszeres résztvevője, idén egy csapat élén tartott velünk. Míg társai "csak" a teljes Balaton-kört teljesítették, ő maga biciklivel érkezett Szekszárdról s úgyanígy tekert haza. A mellékelt fotó senkit ne tévesszen meg, Béla a valóságban nem pontosan így néz ki!

 

 

.


Spirit of Balaton 2013 - Állomások

Cikkek képei: sob-2013-fettergyorgy-006-kivagas.jpg   A Spirit of Balaton útvonalát annak szervezője is minden évben végigjárja, hogy köszönetet mondhasson a pecsételőállomásokon szolgálatot teljesítőknek, akik nélkül meg sem valósulhatna a rendezvény. Kétfős csapatában immáron negyedik éve társa jóbarátja és egykori középiskolai osztálytársa, akit az Egy gazember gyermekkora című könyv nyomán itt is Ezredesnek nevezünk, bár most az igazi neve is ki fog derülni. Az alábbiakban az útjuk során az egyes állomásokon készült fotók láthatóak, rövid kísérőszöveggel.


Spirit of Balaton 2013 - Balatonboglári fotók és élménybeszámoló

Cikkek képei: sob-2013-balatonboglar-002.jpg   Idén is rengeteg fotót kaptunk a balatonboglári pecsételőállomástól, melyen a résztvevők többsége szerepel is. Ráadásként megkaptuk az állomáson pecsételő Csabor felettébb szórakoztató stílusú élménybeszámolóját is, aki azonban jövőre már nem adni akarja a pecséteket, hanem inkább velünk tart és gyűjti majd őket...


.


Spirit of Balaton 2013 - Fotóturmix

Cikkek képei: sob-2013-kovacsmikloseskristof-01.jpg   Jónéhányan küldtek egy-két fotót a Spirit of Balaton-on való részvételükről, annak egy-egy érdekes vagy személyes pillanatáról. Ezeket ide, egy oldalra gyűjtöttük össze, érdemes egy pillantást vetni rájuk!.


Spirit of Balaton 2013 - Hulman István fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: rv-hulmanistvan-19500523-2013.jpg   Hulman István is a Spirit of Balaton különlegesebb résztvevői közé tartozik, mert azon felül, hogy ő is senior résztvevőként teljesítette a teljes Balaton-kört, e távot ráadásul saját tervezésű és építésű, háromkerekű fekvőbiciklijével tette meg. Útitársa egy korzikai fiatalember, Massimiliano Cocco volt, akivel az indulási állomáson ismerkedett meg, s aki alighanem a Spirit of Balaton első külföldi résztvevője volt. Bicikliépítéseinek története egy külön cikkben olvasható.

.


Spirit of Balaton 2013 - Kintli Lajos élménybeszámolója

Cikkek képei: rv-kintlilajos-1968-2013.jpg   Kintli Lajos a Spirit of Balaton eddigi történetének legnagyobb teljesítményét vitte véghez: szombat hajnalban elindult biciklijével a Zalaegerszeg melletti Csatárból, Balatonmáriafürdőn megszerezte az első pecsétet, ezután kétszer körbetekerte a Balatont, útja során minden lehetséges pecsétet begyűjtve, majd hazakerekezett Csatárba. Összesen 512 kilométert tett meg, de bármikor is esik szó kivételes teljesítményéről, azt mondja, ez igazán nem nagy dolog, s élménybeszámolóját olvasva sem tűnik fel, hogy ötszáz kilométert teszünk meg közben...


Spirit of Balaton 2013 - Kun Ákos fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: rv-kunakos-19850409-2013.jpg   Kun Ákos már évek óta rendszeres és lelkes résztvevője a Spirit of Balaton-nak, tavaly öccsével, Kun Ádámmal, idén pedig barátjával, Császár Károllyal vett részt a rendezvényen. A elmúlt években megszámlálhatatlan ötlettel és sok munkával segítette a Spirit of Balaton szervezését, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk neki, fényképes élménybeszámolóját pedig mindenki figyelmébe ajánljuk!

 

.


Spirit of Balaton 2013 - Narr Zsolt és Tasnádi László fotói

Cikkek képei: sob-2013-narrzsolttasnadilaszlo-06.jpg   Két vidám és laza fickó útja a Balaton körül, no meg dobozos tej és lubickolás a Balatonban, mint a túrára való testi-lelki felkészülés legfontosabb momentumai. Nem is maradt el az eredmény: Balatonszemestől Balatonszemesig megtették a teljes kört és még a defektes gumit is jókedvűen szerelgették a árokparton üldögélve.


Spirit of Balaton 2013 - Pámer Zsuzsanna fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: rv-pamerzsuzsanna-19790519-2013.jpg   Pámer Zsuzsanna is azon kalandvágyó fiatal hölgyek körébe tartozik, akikben a Spirit of Balaton ébresztette fel az alvó oroszlánt: másfél évtizede alig ült biciklin, néhányszor tíz kilométereket tekert csak mostanában, de alig meghallotta a Spirit of Balaton hírét, máris elhatározta, hogy nem áll ellent a nagy kihívásnak, hanem unokatestvérével együtt nyeregbe pattannak s körbebiciklizik a Balatont. Bár megpróbáltatásból is jutott, mint szinte minden résztvevőnek, vállalkozásukat boldog siker koronázta!

.


Spirit of Balaton 2013 - Plaszkó Roland élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2013-plaszkoroland-01.jpg   Plaszkó Roland barátunk idén már vagy harmadszor érkezett Tiszaújvárosból Balatonmáriafürdőre, hogy résztvegyen a Spirit of Balaton-on, s hangulatos élménybeszámolójával sem először örvendeztet meg bennünket. Ismerősként találkozik már mind az állomásokon pecsételőkkel, mind a résztvevők egy részével, s mintha az időt is aszerint mérné, hogy megint eltelt egy-egy év az előző Spirit of Balaton óta.


.


Spirit of Balaton 2013 - Ronga Sándor és csapatának fotói

Cikkek képei: sob-2013-rongasandor-01.jpg   Ronga Sándor és csapata Balatonmáriafürdőtől Balatonmáriafürdőig teljesítették a teljes Balaton-kört, közben pedig, fotóik tanúsága szerint, esőben is volt részük. A képeken részletesen megfigyelhetjük a ruhadarabok átnedvesedésének, majd kézzel végzett kicsavarásának egyes fázisait.
.


Spirit of Balaton 2013 - Takács Gábor élménybeszámolója

Cikkek képei: rv-takacsgabor-19730927-2013.jpg   Takács Gábor a teljesítmények gyors, de fokozatos emelésének híve: régebben nemigen tett meg hosszabb távokat biciklivel, a 2011-es Spirit of Balaton-on azonban olyan sikerrel próbálta ki magát, hogy nagy kedvet kapott a többszáz kilométeres túrákhoz, olyannyira, hogy 2012-ben a Spirit of Balaton-ra már biciklivel érkezett a Budapest meletti Halásztelekről, majd így is tért haza. Idén is ugyanígy tett, de már másokat is magával csábított a Budapest-Balaton-kör-Budapest útvonal 400 kilométeres távjára. Persze aligha véletlen, hogy ő ezt a túrát nem csak Spirit of Balaton-nak, de The Longest Day-nek is nevezi...


Spirit of Balaton 2013 - Versitz András és csapatának fotói

Cikkek képei: rv-versitzandras-19780110-2013.jpg   Versitz András és csapata Zamárditól Zamárdiig teljesítette a Balaton-kört, s fotóik bizonysága szerint nem csak a napsütésben, de bőrig ázva is vidámak maradtak a hosszú úton.

 

 

 

.

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák