Navigáció
     
Balaton Turmix
     
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Spirit of Balaton 2019 - élménybeszámolók
     
Cikkek: Spirit of Balaton 2019 - élménybeszámolók
Spirit of Balaton 2019 - A Pető család fotói

Cikkek képei: sob-2019-petocsalad-22-crop-01.jpgA Pető család, vagyis a Mókus őrs már sok éve lelkes résztvevője a Spirit of Balaton-nak, sokak által ismert, vidám csapatuk pedig évről évre bővül, idén már több, mint egytucat csapattagot számláltak. Balatonmáriafürdőről indultak reggel háromnegyed nyolc után és Tihanyból Földvárra még világosban átkompozva, s útjuk során minden lehetséges pecsétet megszerezve, pontosan hajnali fél négykor fejezték be a százötven kilométeres tekerést és érkeztek vissza Máriafürdőre.


Spirit of Balaton 2019 - Állomások

Cikkek képei: sob-2019-fettergyorgy-139jpg.jpgA Spirit of Balaton útvonalát annak szervezője is minden évben végigtekeri, hogy maga is teljesítse ezt a kihívást és hogy köszönetet mondhasson a pecsételőállomásokon szolgálatot teljesítőknek, akik nélkül meg sem valósulhatna a rendezvény. Háromfős kis csapatukban idén feleségével, Katival és már sok Spirit-et teljesített barátjával, az Ezredessel vágott neki a hosszú útnak, s kora reggelre sikerült teljesíteniük a teljes Balaton-kört. A rajtnál és az állomásokon készült fotókhoz jó szórakozást kívánunk és reméljük, hogy minél többen megtalálják magukat a képeken!


Spirit of Balaton 2019 - Ápel Mária és Bakó Gábor fotói

Cikkek képei: sob-2019-bakogaborapelmaria-01-crop-01.jpgBakó Gábor és Ápel Mária évek óta a Spirit of Balaton résztvevői, a máriafürdői rajtnál szinte minden éveben találkozunk és nagy örömmel üdvözöljük egymást. Fotóik is itt készültek, illetve egy déli parti naplementét megörökítő képet is kaptunk tőlük. Reggel fél nyolc után indultak Balatonmáriafürdőről és a teljes Balaton-kör megtétele után éjjel negyed három után érkeztek vissza.


Spirit of Balaton 2019 - Az Oláh család fotói

Cikkek képei: sob-2019-olahcsalad-01-crop-01.jpgAz Oláh-Mészáros család hölgytagjai Fonyódról, reggel nyolc előtt pár perccel indultak a teljes Balaton-kör teljesítésére és reggel negyed hétkor bár fáradtan, de büszkén érkeztek vissza. Menet közben belefért egy kis pihenés is, így azután vidámságukat egy percre sem veszítették el. Oláh János is velük együtt indult, majd Badacsonyból visszahajózott Fonyódra.


Spirit of Balaton 2019 - Bodroghalmi Fruzsina és csapata fotói

Cikkek képei: sob-2019-bodroghalmifruzsinaescsapata-02-crop-01.jpgBodroghalmi Fruzsina hétfős csapatával Balatonalmádiból indult reggel kilenckor és éjjelk fél háromra érkeztek vissza a teljes Balaton-kör teljesítése után.
.


Spirit of Balaton 2019 - Fotók sokmindenkitől

Cikkek képei: sob-2019-meszaroserzsebet-19900703-01-crop-01.jpgEzen az oldalon azoknak a Spirit of Balaton-résztvevőknek a fotói találhatóak, akik csak egy-két  remek fényképet küldtek nekünk Balaton körüli útjukról.


.


Spirit of Balaton 2019 - Gerencsér Sára fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2019-gerencsersara-10-crop-01.jpgGerencsér Sára évek óta rendszeres és lelkes résztvevője a Spirit of Balaton-nak, amihez szintén régóta velünk tartó fia, Dr. Kádár Béla és annak barátja, Pál Attila csinált kedvet neki. Sára idén útitársául szegődött a rutinos Spirit-teljesítő Tarjányi Józsefnek, akivel Siófokról indultak az északi part felé és útjukat Keszthelyen, néhány perccel éjfél előtt fejezték be. Sára jónéhány fotót készített és már most tudja, hogy legközelebb megint nekivág a teljes Balaton-kör teljesítésének...


Spirit of Balaton 2019 - Giricz Kálmán fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2019-giriczkalman-02-crop-01.jpgGiricz Kálmán barátunk, aki a sokak által ismert Spirit of Balaton logós ajándékszappanokat is készíti, hol egymaga, hol barátaival szokott indulni a Spirit of Balaton-on. Idén három barátjával vágott neki a több, mint 200 kilométeres távnak reggel hét órakor Balatonmáriafürdőről és hogy teljesen szöveghűek legyünk egyébként is élvezetes írásához: "este tízkor mind a négyen, sajgó seggel megérkeztünk Máriára :) "


Spirit of Balaton 2019 - Havrincsák Gábor István és Havrincsák Gábor Dániel fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2019-havrincsakgigd-06-crop-01.jpgHavrincsák Gábor István fiával, Havrincsák Gábor Dániellel már évek óta körbekerekezte nyaranta a Balatont, többnapos túrákon, melynek során tavaly meglátták a Spirit-en tekerőket. Az időközben 14 éves korba lépett Dániel indítványára idén ők is felvállalták a Balaton egy nap alatt való körbekerekezésének kihívását és most ők is velünk tartottak. Apának és fiának nagyszerű kalandban lett része: Vonyarcvashegyról indultak reggel nyolckor és a teljes Balaton-kör teljesításe után este tizenegy óra előtt néhány perccel már vissza is érkeztek.


Spirit of Balaton 2019 - Horváth Péter élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2019-horvathpeter-crop-01.jpgHorváth Péter idén immárom harmadszor teljesítette a Spirit of Balaton-t, s most részletes összegzést írt e mesterhármas során szerzett tapasztalatairól és élményeiről, s egy kicsit arról is, hogy miért fog jövőre is velünk tartani... Horváth Péter reggel nyolc órakor indult Baaltonfenyvesről és a teljes Balaton-kör teljesítése után éjjel háromnegyed egy előtt érkezett vissza.
.


Spirit of Balaton 2019 - Hulman István fotói

Cikkek képei: sob-2019-hulmanistvan-01-crop-01.jpgHulman István sok éve rendszeres és lelkes résztvevője a Spirit of Balaton-nak, idén azonban, családi okokból, nem tudott részt venni az eseményen, így a Fertő-tó körüli, sokszor Ausztriába is átnyúló biciklitúráiról kaptunk tőle néhány remek fotót, például Osztrákország földrajzilag legmélyebb pontjáról. Köszönjük szépen a fotókat és nagyon boldog születésnapot kívánunk!


.


Spirit of Balaton 2019 - Kadenszky Zsolt és Kurucz Zsolt fotói

Kadenszky Zsolt és Kurucz Zsolt Idén először vettek részt a Spirit of Balaton-on és teljesítették is kitűzött céljukat, a Badacsony-Fonyód hajójárattal rövidített, de így is kb. 165 kilométer hosszú kört. Balatonvilágosról indultak reggel nyolckor az északi part felé és pontosan este tizenegykor érkeztek vissza, útközben pedig rengeteg vidám fotót készítettek.


Spirit of Balaton 2019 - Kun Ákos fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2019-kunakos-33-crop-01.jpgKun Ákos megszállott Spirit of Balaton-rajongó, a szervezésben is rengeteget segít, így az idei immáron a 8. részvétele és teljesítése volt az eddigi összesen 10 alkalomból. Hol kisebb, hol nagyobb csapattal vág neki a több, mint 200 kilométeres távnak Balatonmáriafürdőről, Balaton körüli útjairól minden évben hosszabb videókat is készít és a Spirit különböző reklámfilmjeit is nagyobbrészt neki köszönhetjük. Idén barátjával, Mándity Istvánnal, vagyis Stevo-val, illetve kolléganőjével, Kutassy Hajnalkával hármasban indultak el Balatonmáriafürdőről reggel negyed kilenc után nem sokkal és a teljes Balaton-kör teljesítése után hajnali négy óra előtt már vissza is érkeztek.


Spirit of Balaton 2019 - Kun Ákos videója

Cikkek képei: sob-2019-kunakos-33-crop-01.jpgKun Ákos minden évben remek, hangulatos videót készít Spirit of Balaton-os Balaton-kerüléséről, az idei, pontosan félórás film az alábbi linkekre kattintva tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=k9m9m_mltwA

https://videa.hu/videok/sport/spirit-of-balaton-2019-bringa-endurance-kerekpar-4hJVRJWdMC55SxLc
.


Spirit of Balaton 2019 - Lendvai Gábor fotói

Cikkek képei: sob-2019-lendvaigabor-19661019-01-crop-01.jpgLendvai Gábor már ötször teljesítette a Spirit of Balaton-t barátai társaságában, idén pedig egyedül vágott neki a kihívásnak. Reggel hét órakor indult Balatonfenyvesről és kisebb-nagyobb viszontagságok után este kilencre már sikerrel vissza is érkezett.
.


Spirit of Balaton 2019 - Major Evelin, Pálfi Nóra és Dr. Balogh Erika fotói

Cikkek képei: sob-2019-majorevelinpalfinorabalogherika-02-crop-01.jpgPálfi Nóra, Major Evelin és Dr. Balogh Erika délelőtt negyed tízkor indultak Siófokról az északi part felé, megtették a teljes Balaton-kört és éjjel fél kettő után pár perccel érkeztek meg. Csak két fotót kaptunk tőlük, de abban az egész napi vidámságuk benne van!


Spirit of Balaton 2019 - Móri István fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2019-moriistvan-03-crop-01.jpgMóri István 2015-ben tartott velünk először a Spirit of Balaton-on és azóta szinte minden évben visszatér, s élménybeszámolójával is legtöbbször megörvendeztet bennünket. Idén nagy fába vágta fejszéjét: szokásos siófoki rajtjára is biciklivel érkezett a Budapesttől is még harminc kilométerre fekvő Üllőről, s a teljes Balaton-kör teljesítése után ugyanígy tért haza. Éjfél után nem sokkal indult Üllőről, reggel nyolckor, megvárva az állomás nyitását, Siófokon pecsételt először, majd elindult az északi part felé. Tizenegy óra és húsz perc alatt minden állomás pecsétjét megszerezve teljesítette a teljes Balaton-kört, majd hazakerekezett még Üllőre, összesen 472 kilométert tekerve 19 óra és 19 perc alatt. Útja közben néhány remek fotót is készített, s élménybeszámolójában azt írja, hogy az út végére már elfáradt egy kicsit :)


Spirit of Balaton 2019 - Nyitrai Tibor fotói

Cikkek képei: sob-2019-nyitraitibor-01-crop-01.jpgSokszoros résztvevőnk, Nyitrai Tibor Siófokról indult pontosan reggel nyolckor és a teljes Balaton-kör teljesítése után este negyed tizenegy előtt már vissza is érkezett. Fotóiból sejthetően a siker titka az izmokon és kitartáson kívül a rendíthetetlen jókedv!

 

 

.


Spirit of Balaton 2019 - Petrovics Balázs és Petrovicsné Harák Szilvia fotóregénye a Spirit of Balaton-ról

Cikkek képei: sob-2019-petrovicsbalazspneharakszilviakonv-11-crop-01.jpgPetrovics Balázs és neje, Petrovicsné Harák Szilvia ével óta lelkes résztvevői a Spirit of Balaton-nak, idén már sokadik alkalommal teljesítették a Balaton-kört. Útjukról Szilvia különleges fotós, rövid szövegekkel megfűszerezett, szórakoztató művet készített, amit leginkább talán fotóregénynek nevezhetünk. Balázs és Szilvi hajneli ötkor indultak Zamárdiból és este fél tizenegyre érkeztek vissza a teljes Balaton-kör teljesítése után.
.


Spirit of Balaton 2019 - Pintér András fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2019-pinterandras-02-crop-01.jpgPintér András tavaly tartott velünk először, akkor technikai okokból, otthonmaradt lámpái okán a komppal rövidített kört tudta csak teljesíteni, ám idén minden előtte tornyosuló nehézség ellenére nekivágott az így különösen kemény kihívásnak, a teljes Balaton-körnek. Csak a 24 órás időtartam több, mint felének letelte után tudott nekiindulni a több, mint 200 kilométeres útnak: este kilenc óra előtt tíz perccel szerezte meg első pecsétjét Siófokon, majd az északi part felé indulva, reggel felé még a biciklijét is komolyabban megszerelve-szereltetve sikeresen körbe is tekerte a Balatont és délelőtt fél tízre érkezett vissza a siófoki víztoronyhoz. És ezután a heroikus teljesítmény után még mi, szervezők kaptunk tőle elismerést...


Spirit of Balaton 2019 - Prátser Krisztina fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2019-pratserkrisztina-17-crop-01.jpgPrátser Krisztina már sokszor körbetekerte a Balatont, régebben több nap alatt, családi túrák keretében, az utóbbi években pedig már egy nap alatt, a Spirit of Balaton-on. Tavaly viszontagságos körülmények között teljesítette a Balaton-kört, de idén tavasszal újra felébredt benne a tett- és kalandvágy, s újra nekivágott a nagy útnak. Vonyarcvashegyről indult hajnali fél hatkor a déli part felé, így az északi part jó részét is még világosban tudta végigtekerni, csak Badacsonyban sötétedett rá. Útját szinte végig egy észrevétlen defekt nehezítette, majd a sötétben lámpáinak hasznavehetetlensége, ennek ellenére a teljes Balaton-kör teljesítése után este fél tizenkettőre vissza is érkezett Vonyarcra. Útközben rengeteg remek fotót készített és élménybeszámolója is élvezetes olvasmány.


Spirit of Balaton 2019 - Simon Ákos és családja fotói

Cikkek képei: sob-2019-simonakosescsaladja-01-crop-01.jpgMiután a család nagy része már tavaly is sikeresen teljesítette a Spirit of Balaton-t, Simon Ákos és Simon Ákosné, valamint két fiuk, Ákos és András idén is nekivágtak a nagy kalandnak. Kora reggel, fél hat után néhány perccel indultak Keszthelyről és este tizenegy órakor, a teljes Balaton-kör teljesítése után, már vissza is érkeztek, útjukról pedig néhány hangulatos, igazi nyári fotót küldtek.


Spirit of Balaton 2019 - Szilágyi Dávid és csapata fotói

Cikkek képei: sob-2019-szilagyidavidescsapata-03.jpgSzilágyi Dávid és csapata Tihanyból indult a Balaton-kerülésre, kompoztak is, és ellenőrzőlapot ugyan nem adtak le, de a fotók szerint jól érezték magukat, ami alighanem a Spirit-en is  a legfontosabb!

.


Spirit of Balaton 2019 - Tóth Róbert fotói és élménybeszámolója

Cikkek képei: sob-2019-tothrobert-02-crop-01.jpgTóth Róbert három barátjával tervezte a Spirit of Balaton-t teljesíteni, végül ketten tudtak csak elindulni, de az út felénél vele tartó barátja is kidőlt, így magára maradt a táv felénél, s bár később megingatták egy pillanatra, végül kitartott és sikerrel teljesítette a 220 km-es távot. Tóth Róbert Balatonfüredről indult reggel nyolc előtt és pontosan éjfélkor érkezett vissza.

 

.


Spirit of Balaton 2019 - Ungszor János fotói

Cikkek képei: sob-2019-ungszorjanos-01-crop-01.jpgUngszor János idén először vett részt a Spirit of Balaton-on és sikerrel teljesítette a teljes Balaton-kört. Balatonmárifürdőről indult reggel negyed nyolckor és este negyed tizenegy után már vissza is érkezett, fotóiból pedig igazi nyári hangulat árad!.

     
Fővédnök
A Spirit of Balaton támogatója:

Fővédnök:
Dr. Simicskó István
Honvédelmi miniszter
     
Kapcsolat
Információk, hírlevél, részveteli regisztráció: spiritofbalaton (kukac) gmail.com
     
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
     
Add tovább!
     
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2022.04.20. 19:58
Kedves Apalaci! Igen, már évek óta minden résztvevő kap valamilyen ajándékot, pl. kitűző, hűtőmágnes :)

2022.04.17. 12:44
Kedves György! Négy évvel ezelőtt "feszegettem" a témát, hogy miért nincs jelvény vagy kitűző. Jól látom, hogy már mégis van?

2022.03.21. 15:03
Szia Gyuri! Légyszíves írd meg az egyesület adószámát az 1% SZJA miatt. Köszönöm: Gábor

2022.02.09. 22:33
Kedves Neo! A regisztrációt azóta sikeresen rendeztük, egyébként minden információ megtalálható a Részvételi regisztráció oldalunkon! A felnőtt részvételi díj változatlanul 4000 Ft

2022.01.29. 18:18
Szia! Szeretnék jelentkezni az idei spirit of balaton körre, tavaly nem voltam, más esemény, i szeretném kérdezni, hogy most mennyi a nevezési díj, és kérnék egy számlaszámot is, előre is köszönöm szé

2021.06.08. 15:02
IGEN: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2021.05.14. 10:49
Kedves Alien! Nagyon úgy néz ki, hogy idén is lesz Spirit, már sokan regisztráltak is, de a részvételi díjat csak akkor kérjük átutalni, ha biztos lesz a szervezés (ez még 1-2 hét). Téged is várunk :)

2021.05.10. 11:57
Szia Gyuri! Mikor lehet befizetni az idei nevezési díjat? :)

2020.06.12. 12:14
Ma végre eldőlt: IDÉN IS LESZ SPIRIT OF BALATON!!! Regisztráció: https://www.spiri.
..ticle_id=7
Sok szeretettel várunk minden vállalkozó kedvű kerékpárost!

2020.06.03. 13:23
Kedves Neo! Igen, a pecsétkönyvet és a többi, a részvételhez szükséges dokumentumot email-ben küldjük ki a regisztrált résztvevőknek. A szervezés szerencsére egyre biztosabbnak kezd látszani :)

     
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 404
· Legújabb tag: DD
     
Statisztikák